Balansz Egészségfejlesztő Központ
1024 Budapest, Kút utca 3.
Telefonszám
+36 30 308 6379
Email
info@balanszek.hu
impulzusvásárlás - pénzégetés?

Venni vagy nem venni

Valószínűleg te is gyakran mondod magadnak: „Ezúttal csak azt veszem meg, amire tényleg szükségem van!” De végül mégis olyan dolgokkal mentél haza, amelyek nem szerepeltek a bevásárlólistádon. Mégis hogyan lehet megakadályozni az ilyen impulzusvásárlást? Egy friss tanulmány szerint a válasz nem olyan egyszerű, hiszen ez attól függ, hogy milyen típusú ember vagy: az élvezeteket keresed vagy a biztonságra összpontosítasz.

Munkatársunk, Nádas Beáta szervezet- és munka szakpszichológus írása.

Read More

pandemia pszichológia

Pandémia prófécia vagy puszta pszichológia?

Mindössze pár hónappal a COVID-19 vírus kiindulás előtt az ausztrál Steve Taylor mintegy megjövendölte a vírus kezdetét. Ő maga azonban a legkevésbé sem tekinti próféciának a pandémia pszichológiájáról szóló könyvét (The Psychology of Pandemics), hanem művében az emberi viselkedés törvényszerűségeit gyűjtötte össze, amelyekre egy ilyen helyzetben számítani lehet.

Munkatársunk, Nádas Beáta szervezet- és munka szakpszichológus írása.

Read More

A lelki egészség változásai a koronavirus idején

A jelenlegi járványügyi helyzetben gyakran megfigyelhetjük magunkon, hogy a megszokottnál sokkal többet foglalkozunk testi állapotunk monitorozásával. Bár lelki egészségünk legalább akkora veszélynek van kitéve a járvány ideje alatt, mégis sokkal kevesebbet foglalkozunk ennek értékelésével. Ehhez biztosítunk kiindulási pontokat és segítünk, hogy mire érdemes figyelni. 

Munkatársunk, Szücs Renáta pszichológus és Veress Anna klinikai szakpszichológus írása.

Read More

harmony

Lelki elsősegély csomag a COVID-19 időszakára

A járvány miatt megváltozott helyzetben az információ életeket menthet. A lélektani információk pedig segíthetnek nekünk megóvni pszichés egészségünket és ezzel együtt hozzájárulnak testi épségünk és immunitásunk erősítéséhez is. Töltse le ingyenes lelki elsősegély csomagunkat, amelyet kifejezetten a járvány által okozott helyzetekre állítottunk össze!

Munkatársaink, Szücs Renáta pszichológus és Veress Anna klinikai szakpszichológus összeállítása.

Read More

Mit jelent ma az egészség?

Ma már nem telik el nap anélkül, hogy valamilyen formában szembe ne találnánk magunkat az egészség témájával. Koleszterincsökkentés, ideális testmozgás, bőrápolás, stresszkezelés és még hosszasan folytathatnánk a felsorolást. Annak ellenére, hogy a téma egyre divatosabb, mégis könnyen érezhetjük úgy, hogy elveszünk a ránk zúduló információ rengetegben, sőt könnyen szorongáskeltő lehet, hogy a legkülönfélébb platformokon próbálják megmondani nekünk, hogyan is kellene egészségesen élnünk.

Munkatársaink, Szücs Renáta pszichológus és Veress Anna klinikai szakpszichológus írása.

Read More

Mit tehet egy anya, ha a csecsemő vagy kisgyermek szeparációs szorongása nagyon erős?

A szeparációs szorongás egy bizonyos életkorban teljesen természetes, a fejlődés velejárója. Nagyjából nyolc hónapos kortól másfél éves korig minden gyermeknél megjelenik valamilyen formában. Fél a szülei nélkül, sír, ha azok kimennek a szobából, ha a nagyszülőknél, vagy bébiszitternél hagyják. A kisgyerek „matricaként” tapad szülőjére és zokon veszi, ha az igyekszik néha lefejteni magáról. Sokszor felriad éjszaka, nehezen alszik el. Hosszan igényli a fektetési és az altatási procedúrát.

Munkatársunk, Artai Monika klinikai szakpszichológus, gyermekpszichológus írása.

Read More

leszokás

Valóban csökkenti a dohányzás a stresszt?

A legtöbb dohányos arról számol be, hogy amikor ideges, a dohányzás megnyugtatja, ezért stresszes időszakban több cigarettát is szív. Sokan azért is halogatják a leszokást, mert egy optimális, nyugodt időszakra várnak, mivel elképzelhetetlennek tartják, hogy hogyan tudnának megbirkózni a feszült helyzetekkel cigaretta nélkül. De valóban érdemes várni a megfelelő pillanatra?

Munkatársunk, Balogh Bernadett, klinikai szakpszichológus, a dohányzásról való leszokást támogató szakember írása

Read More

Kisbaba

Baba a családban – Szülőklub március 31-étől

Gyermeket tervező és gyermeket váró pároknak, családoknak szóló beszélgetéseket indítunk a Balansz Egészségfejlesztő Központban. A beszélgetésekre március 31-étől kéthetente szombaton kerül sor Jászai Mari térhez közeli rendelőnkben 10:00 és 11:30 között.

A beszélgetéseket vezeti: Csaba Eszter pszichológus, családterapeuta-jelölt, tanár

Read More

Anya csecsemővel

Mire számíthatunk a kisbabánk születése után?

Az utóbbi években szerencsére egyre többen készülnek fel igen alaposan a szülésre. Sokan azonban a szükségesnél jóval kevesebb figyelmet fordítanak a csecsemő születése után várható eseményekre, a gyakran nagy kihívással járó helyzetek kezelésére való felkészülésre.

Munkatársunk, Csaba Eszter, pszichológus, pszichológia szakos tanár, családterapeuta-jelölt írása

Read More

Gyermek rajzol

Mikor küldjük gyermekünket iskolába?

Időszerű téma az iskolaérettség. Az általános iskolák lassan megnyitják kapuikat a leendő elsősök előtt, lehet csipegetőre járni, órákat látogatni. A szülők pedig egyre inkább érzik a nyomást, hogy el kell dönteniük, idén küldjék-e iskolába a gyermeket vagy még várjanak vele. Ebben a nehéz kérdésben szeretnénk segítséget nyújtani.

Munkatársunk, Artai Monika, klinikai szakpszichológus, gyermekpszichológus, meseterapeuta írása

Read More