Balansz Egészségfejlesztő Központ
1024 Budapest, Kút utca 3.
Telefonszám
+36 30 308 6379
Email
info@balanszek.hu
Kisbaba

Baba a családban – Szülőklub március 31-étől

Gyermeket tervező és gyermeket váró pároknak, családoknak szóló beszélgetéseket indítunk a Balansz Egészségfejlesztő Központban. A beszélgetésekre március 31-étől kéthetente szombaton kerül sor Jászai Mari térhez közeli rendelőnkben 10:00 és 11:30 között.

A beszélgetéseket vezeti: Csaba Eszter pszichológus, családterapeuta-jelölt, tanár

A szülőklubról

A beszélgetések célja, hogy a párok és családtagjaik tudatosan készülhessenek az elkövetkező időszakban felmerülő helyzetek megoldására. Hogy nagyobb magabiztossággal, kompetenciaérzéssel várhassák születendő gyermeküket, és élhessék aztán újdonságokkal teli mindennapjaikat.

Általános tapasztalat a várandósságot kísérő segítők között, hogy sokkal több praktikus információra lenne szüksége a leendő szülőknek a mindennapi családi élethelyzetekkel, a csecsemők fejlődésével, a szülői identitás megtalálásával kapcsolatban, mint amennyihez valójában hozzájutnak. Ez természetes, hiszen már nem a nagycsalád az alapvető életforma, így a valós tapasztalat is kevesebb a csecsemők fejlődésével, szülősséggel, családos élettel kapcsolatban. Szerencsére, mindez tudatos információszerzéssel, önismereti munkával pótolható. Ebben szeretnénk segíteni az erre nyitott családoknak.

Várható témakörök

Várhatóan a következő témákat fogjuk feldolgozni:

  • a csecsemők természetes igényei
  • a család, mint rendszer átalakulása
  • normatív krízisek kezelése
  • a családi erőforrások feltérképezése
  • asszertív kommunikáció, feladatok delegálása
  • párkapcsolat és szülőség

és minden mást, amit még közösen felvetünk a beszélgetések során.

Mi várható első alkalommal?

Terhes nő

Első alkalommal (március 31-én, szombaton 10:00-től 11:30-ig) a babák normatív igényeiről, az első hónapok nehézségeiről, kérdéseiről lesz szó. Sokszor rengeteg tévhit és bizonytalanság öleli körül a szoptatás, a táplálás, az alvás, a babával kapcsolatos különböző gondoskodási lehetőségek világát. A cél, hogy az aggodalmat, a bizonytalanságot izgalommal teli várakozássá és kíváncsisággá alakítsuk át. Illetve közösen térképezzük fel a családban rejlő sokszínű és változatos lehetőségeket, hogy mindenki rátalálhasson a saját útjára a szülővé válás folyamatában.

 

A beszélgetéseken való részvétel díja: alkalmanként 2000 Ft/fő vagy 3000 Ft/család

A jelentkezéshez, kérjük, hívja a Balansz Egészségfejlesztő Központ telefonszámát (0630 308 6379) vagy írjon nekünk e-mailt az info@balanszek.hu címre! Szakemberünk megválaszolja kérdéseit és tájékoztatja Önt a szükséges teendőkről.