Balansz Egészségfejlesztő Központ
1024 Budapest, Kút utca 3.
Telefonszám
+36 30 308 6379
Email
info@balanszek.hu

Gombos Bernadett

Klinikai szakpszichológus, hipnózis (KIP) terapeuta jelölt, autogén tréner, családterapeuta

Telefonszám: +36 30 384 27 38

Szakmai hitvallás

"Csodálatos szülő voltam, mielőtt gyermekeim születtek volna"/Adele Faber/

Szeretem ezt az idézetet egy gyermeknevelésről szóló könyv bevezetőjéből. Valami hasonlót érzek pszichológusi munkámról. Saját gyermekeim születése előtt akaratlanul,de elég elítélő voltam sokszor a problémás gyerekek szüleivel. Ma sokkal könnyebben tudok segíteni,mert átérzem a nehézségeket, amikről addig csak elméleti tudásom volt.

Hiszem, hogy léteznek lélektani törvényszerűségek, de minden eset más, és minden anya szakértő. Az én feladatom pedig az, hogy ezt elhitessem velük, és segítsek megtalálni a saját gyermekénjükön keresztül az utat gyermekeikhez.

Nincsen gyermek szülő nélkül, vallja a szakmánk. Így egy gyermekpszichológusnak nagy szaktudásra, jártasságra van szüksége a felnőttek pszichés működésével kapcsolatban is.

Több mint húsz év szülőkkel való munka után elkezdtem nemcsak szülőkkel, hanem bármilyen korú felnőttekkel is foglalkozni. A legtöbben szorongással, pánik tünetekkel,párkapcsolati, önértékelési zavarokkal keresnek meg. Sokszor úgy fogalmaznak, hogy szeretnének jobb férj, feleség, szülő lenni, vagy szeretnének leválni szüleikről, önállósodni, társra találni.

Magamról

1995-ben végeztem pszichológusként szülővárosomban, Debrecenben.

Kezdőként Budapestre jöttem, hogy a szakma nagyjaitól tanulhassak.Nagy szerencsém volt.Első munkahelyemen, a Fővárosi Pedagógiai Intézetnél Herskovits Mária és Gerő Zsuzsa szárnyai alatt fejlődhettem, kereshettem a saját utamat.Nagyon sokat köszönhetek nekik.

Közben elvégeztem a gyermekklinikusi szakképzést és elkezdtem dolgozni a Heim Pál Gyermekkórházban. Változatos munkakörben midenféle klinikai esettel találkoztam. Végeztem diagnosztikai, terápiás és osztályos munkát is.Rengeteget tanultam, nehéz volt.

Hat év után váltottam, és a nem kevesebb kihívással kecsegtető gyermekvédelem felé fordultam. Gyermekotthoni pszichológusként dolgoztam 2001-től 2010-ig , de közben elkezdtem egy élethosszig tartó gyakorlati képzést: két gyermek anyukája lettem.

 

Végzettségek, tanulmányok

 • 1995 pszichológus Kossuth Lajos Tudományegyetem (6391/1995.B.)
 • 1998 klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus HIETE (2870/1998.)
 • Autogén tréning, relaxációs terapeuta cím 1996 Debrecen
 • Gyermekrelaxáció és várandósok relaxációja specializáció 2006 Budapest
 • Családterapeuta képzés 
 • KIP terapeuta jelölt

Munkatapasztalat

 • 2002-től magánrendelés: gyermek- és felnőtt terápia
 • 2010 - 2014 Általános Iskola Szigetmonostor…..
 • 2001-2010 Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon Budapest
 • 1997-2001 Heim Pál Gyermekkórház Budapest
 • 1995-1997 Tehetséggondozó Központ FPI

Szakterületek