Balansz Egészségfejlesztő Központ
1024 Budapest, Kút utca 3.
Telefonszám
+36 30 308 6379
Email
info@balanszek.hu

Egészségpszichológiai workshop

Átfogó egészségpszichológiai elméleti tudás és valódi gyakorlati segítség a csoport igényeire szabva.

Egészségpszichológiai workshop indul a Balanszban, melynek központi témája az egészségünk lesz, különös hangsúllyal azon, hogy a modern pszichológia eszközeivel mit tehetünk egészségünk megőrzése és fejlesztése érdekében. 

Általában keveset szoktunk gondolkozni egészségünkről, ha éppen egészségesek vagyunk. Ennek oka az emberi gondolkodásmód egy általános sajátossága, az úgynevezett funkcionális hozzáállás, melynek következtében azon, hogy a jól működő dolgok, miért működnek jól ritkán gondolkozunk. Az elmúlt pár hónap történései azonban előtérbe helyezték az egészséggel való törődés fontosságát, és ehhez szolgáltat kiindulópontot és segítséget most induló programsorozatunk.

Az alkalmakon körbejárjuk, hogy milyen pszichés ártalmak veszélyeztethetik testi-lelki egészségünket, és szó esik arról is, hogy mit tehetünk ezek hatékonyabb kezelésének érdekében. A sajátélményű gyakorlatok hozzájárulnak ahhoz, hogy az elsajátított elméleti tudást minél jobban a saját életünkbe tudjuk illeszteni, és megtaláljuk a felvetett kérdések személyes aktualitásait.

Ezekre a kérdésekre kaphat választ:

 • Hogyan lehetek tudatosabb az egészségemmel kapcsolatban?
 • Hogyan tudom csökkenteni a felesleges stresszt?
 • Hogyan tudok jobban megküzdeni a problémáimmal?
 • Hogyan függenek össze a testi tünetek a lelki történésekkel? (lelki ártalmak testi következményei és betegségek lelki okai)
 • Hogyan fejlesszük egészségünket a pszichológia eszközeivel?

meditáció

Az alkalmak tudásanyaga

A beszélgetéssorozat három egymásra épülő alkalomból áll, amelyek külön is sok új ismerettel szolgálnak, de egymást kiegészítve együtt adnak egy átfogó tudásanyagot.

 

 • 1. alkalom: A modern egészségpszichológia: Mit jelent nekünk saját egészségünk? A fókuszban testi-lelki egészségünk rejtett összefüggései. Szó esik a lelki ártalmak testi következményeiről és betegségek lelki okairól is, két irányból vizsgálva ezáltal, hogy hogyan hat egymásra a testi és a lelki működés. 

 

    • Időpontok: 10.06. és 11. 03 - 16:30-20:30

 

 • 2. alkalom: Stresszel való megküzdés a mindennapokban: Hogyan küzdhetünk meg hatékonyabban a mindennapi stresszel? Mik azok a gondolkodásbéli praktikák, melyek hozzájárulhatnak a stressz csökkenéséhez? Mit tehetünk azokkal a dolgokkal, amelyeket nem áll módunkban befolyásolni? Stresszkezelési technikák és sajátélmény.

 

    • Időpontok: 10.06. és 11. 03 - 16:30-20:30

 

 • 3. alkalom: Boldogság útjain: pozitív pszichológiától a mindfullness-ig: Mi teszi valóban boldoggá az embert? Mi az, ami a környezetünkben hozzájárulhat a boldogságunkhoz, és mik azok a személyes tényezők, melyekre támaszkodhatunk?

 

    • Időpontok: 10.06. és 11. 03 - 16:30-20:30

Időpontok, helyszín és ár

A konzultáció díja alkalmanként 6.000 Ft - 20.000 Ft/fő.

A konzultációkat a II. kerületben, a Margit híd budai hídfő és a Mechwart liget közvetlen szomszédságában (1024 Budapest, Kút u. 3.) tartjuk reggel 8:00 és 20:00 között. Az alkalmakat Szücs Renáta vezeti.

Az alkalmak minimum 4 fővel indulnak el. A részvételhez az alkalom díjának előreutalása szükséges.

naplemente

A bejelentkezés menete

Kérjük, mindenképpen jelentkezzen be előzetesen! Hívja a Balansz Egészségfejlesztő Központ telefonszámát (0630 308 6379) vagy írjon nekünk e-mailt az info@balanszek.hu címre! Szakemberünk megválaszolja kérdéseit és tájékoztatja Önt a beszélgetéssorozat pontos menetéről.