Balansz Egészségfejlesztő Központ
1024 Budapest, Kút utca 3.
Telefonszám
+36 30 308 6379
Email
info@balanszek.hu
Ajándék a fa alatt

Támogató ajándékok karácsonyra

Ha megtehetjük, hogy nem csak annak szerzünk örömet, aki kapja az ajándékot, hanem annak is akitől vásároljuk, miért ne tennénk? Alábbi összeállításunkkal erre szeretnénk mindenkit ösztönözni és egyben szeretnénk benne segítséget nyújtani. Olyan oldalakat gyűjtöttünk össze, ahol autizmussal vagy fogyatékossággal élők által készített illetve az ő támogatásuk céljával forgalmazott termékek között válogathatunk. 

A gyűjtés munkatársunk, Pieke Noémi, gyógypedagógus, pszichopedagógus, kutyásterapeuta munkája

Az Autistic Art Alapítvány autizmussal élő művészek szép grafikáival ellátott termékeinek megvásárlásával az alapítvány lakóotthonait és művészetterápiás foglalkozásait támogathatjuk. Termékeik széles választékában papír-írószer termékeket, borokat, teákat, ruhadarabokat is találhatunk.

A Fény Felé Alapítvány Kincsesláda stúdiójában az alapítvány műhelyeiben és foglalkoztatóiban fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességűek által előállított termékeket lehet megvásárolni, támogatva ezzel az általuk üzemeltetett lakóotthont és napközit. A kínálat főleg ruhadarabokból, kiegészítőkből, plüssállatokból és szőttesekből áll.

Az Esőemberekért Egyesület boltjában autizmussal és értelmi fogyatékkal élő fiatalok közreműködésével előállított lekvárokat, aszalt gyümölcsöket, teákat illetve képzőművészeti termékeket és noteszeket lehet vásárolni.

A Kockacsoki hagyományos kézműves technológiával állítja elő termékeit a legnevesebb belga csokoládéból. A táblás csokoládék, csokoládé nyalókák és bonbonok mellett akár csokoládé workshopon való részvételt is ajándékozhatunk, ahol mindenki saját maga készítheti el különleges kézműves csokoládéit. A vásárlással az autizmussal élőket támogatjuk.

A Segítő Vásárlás oldalán sokféle termék és támogatási lehetőség közül választhatunk. Például a Miskolci Autista Alapítvány és az ÉRME Alapítvány megváltozott munkaképességű munkatársaik részvételével készített lakáskiegészítő termékeit hoztuk. Tőlük kézi szövésű rongyszőnyegeket illetve Barka tálat vásárolhatunk.

 

A  támogató ajándékok piaca szerencsére egyre nagyobb, így ma már elég széles kínálatból választhat az, aki az ajándékozással segíteni szeretne. Összeállításunk természetesen nem teljes körű, az interneten keresgélve bárki találhat a felsoroltakon túl más lehetőségeket is. Reméljük, mindenkinek meghoztuk a kedvét és még több támogató ajándék kerül idén a karácsonyfák alá.

 

A Balansz Egészségfejlesztő Központban a válogatás készítője, Pieke Noémi mellett Menyhért Szilvia és Artai Monika is foglalkoznak autizmussal élő gyerekekkel és szüleikkel, ezért is különösen fontos számunkra, hogy a megváltozott munkaképességűek segítését a lehető legtöbb módon támogassuk.