Balansz Egészségfejlesztő Központ
1024 Budapest, Kút utca 3.
Telefonszám
+36 30 308 6379
Email
info@balanszek.hu

Lóasszisztált készségfejlesztés

A lóasszisztált készségfejlesztést jelenleg gyerekek számára ajánljuk. Előzetes lovas tapasztalat nem szükséges.

A lóasszisztált készségfejlesztést azoknak a kisgyermekeknek ajánljuk, akiknek szociális készségeit, ügyességét a szülők vagy a pedagógusok szerint valamilyen szempontból érdemes lehet fejleszteni. Emellett ezek az alkalmak kellően biztonságos légkört teremthetnek az első lóraülésekhez, a lovaglás kipróbálásához is.

A gyerekek ezeken az alkalmakon a lovakon kívül mesékkel, különféle játékokkal, és egy a relaxációhoz hasonlító (megnyugtató és a saját testet birtokba vevő) légzéstechnikával is megismerkedhetnek.

 

Milyen esetekben segíthet a lóasszisztált készségfejlesztés?

ló és kislány

Alkalmainkat elsősorban óvodásoknak ajánljuk. Tapasztalataink szerint a következő esetekben nyújthatnak hatékony segítséget:

  • Szociális készségek fejlesztésében: barátkozás, kapcsolatteremtés másokkal, stb.

  • Gyermeki magabiztosság, önbizalom erősítése a keretek szabályok betartásával

  • Empátiás készség fejlődése (pl. testvérek közötti viszony modellezését fókuszba állítva)

  • Nagy és kismozgások fejlesztésében a lovon való mozgás, tornázás által (nem mozgásterápiás intenzitással)

  • Állatokkal való kapcsolatteremtés, szocializáció állatokkal

  • Lovardai szocializáció

Időpontok, helyszín és ár

A lóasszisztált készségfejlesztés díja alkalmanként és résztvevőnként 10.000 Ft egy gyerek részvétele esetén, 9000 Ft két gyerek részvétele esetén és 8000 Ft három gyerek részvétele esetén.

A lóasszisztált készségfejlesztést Budapest belvárosához közel, a Pasaréti Honvéd Lovardában (1026 Budapest, Hidász u. 2/D)  tartjuk reggel 7:30 és 10:30 között. A 30 perces alkalmakat Szücs Renáta vezeti.

A bejelentkezés menete

Kérjük, hívja a Balansz Egészségfejlesztő Központ telefonszámát (0630 308 6379) vagy írjon nekünk e-mailt az info@balanszek.hu címre! Szakemberünk megválaszolja kérdéseit és tájékoztatja Önt a készségfejlesztések pontos menetéről.

Egyes esetekben szükség van szakorvosi hozzájárulásra illetve beutalóra. Erről a bejelentkezés folyamán tájékoztatást nyújtunk.