Balansz Egészségfejlesztő Központ
1055 Budapest, Stollár Béla utca 3.
Telefonszám
+36 30 308 6379
Email
info@balanszek.hu

Figyelemzavar és ADHD kezelése

Alkalmainkra azokat az elsősorban iskolás gyerekeket várjuk, akiknek folyamatos nehézségei akadnak a figyelmük fenntartásával illetve a családi és iskolai szabályokhoz való alkalmazkodással. A problémák feloldására általában a szülők bevonásával kerül sor. 

Sok gyerek számára gondot okoz a figyelem összpontosítása, megtartása, gyakran szórakozottak, feledékenyek és ebből adódóan gondjaik akadhatnak az iskolai illetve egyéb feladataik teljesítésével (ebben az esetben a figyelemzavar van előtérben). Számos gyerek teljesítményét jelentősen befolyásolja a szabálytartás nehézsége, gondot okoz nekik a családi és iskolai keretek elfogadása és tartása (ebben az esetben az impulzivitás van előtérben).

Ezen tünetek együtt vagy külön is megjelenhetnek, ettől függően beszélhetünk figyelemzavaros illetve  ADHD-s, hiperaktív-impulzív gyerekekről. Az ilyen problémákkal küzdő gyerekek sokszor nagyon okosak és kreatívak, de nehézségeik miatt ezt csak részben vagy egyáltalán nem tudják kamatoztatni.

A probléma feltárását követően a szülőket bevonva nyújtunk segítséget abban, hogy a gyerekek energiáját, tehetségét, tudását és kreativitását hogyan lehetne hosszú távú céljaikkal összhangba hozni. Segítünk energiájukat az érdeklődési területeik felé fordítani és ezáltal az alkotásban és nem a rosszalkodásban vagy rombolásban kiélni.

A Balansz Egészségfejlesztő Központ Jászai Mari térhez közeli rendelőjében gyermek pszichodiagnosztikával, piszichoterápiával, játékterápiával, meseterápiával és gyermek pszichodrámás csoportokkal segítjük a gyerekek fejlődését.

A belvároshoz közeli Pasaréti Honvéd Lovardában pedig a viselkedészavarok kezelésében nagyon hatékony lovasterápiával várjuk a gyerekeket.

Milyen esetekben érdemes hozzánk fordulni?

Figyelemzavar

Eddigi tapasztalataink alapján a következő helyzetekben nyújthatunk hatékony segítséget:

 • Figyelemzavar és ADHD
 • Oppozíciós zavar
 • Gyermekkori kötődési zavar
 • Gyermekkori depressziós magatartászavar
 • Gyakori hazudozás gyermekkorban
 • Szociális készségek fejlesztése
 • Kommunikációs problémák
 • Gyermekkori agresszió (pl.: harapás, sok és durva verekedés)
 • Szabálytartással és szabálykövetéssel kapcsolatos problémák
 • Asperger szindróma
 • Iskolai teljesítmény romlását befolyásoló viselkedésproblémák

Természetesen ezek mellett minden más felmerülő helyzetben is megadjuk a szükséges támogatást.

Időpontok, helyszín és árLovasterápia adatok

Az alkalmak díja 8.000-11.000Ft.

A terápiát és a konzultációkat a Jászai Mari térhez közeli rendelőnkben (1055 Budapest, Stollár Béla u. 3)  tartjuk reggel 8:00 és 20:00 között. Az 50 perces alkalmakat Artai Mónika vagy Nagy-Kálmánczhelyi Orsolya vezeti.

A lovasterápiát Budapest belvárosához közel, a Pasaréti Honvéd Lovardában (1026 Budapest, Hidász u. 2/D)  tartjuk reggel 7:30 és 10:30 között. A 30 perces alkalmakat Hainzmann Zsófia vezeti.

A bejelentkezés menete

Kérjük, hívja a Balansz Egészségfejlesztő Központ telefonszámát (0630 308 6379) vagy írjon nekünk e-mailt az info@balanszek.hu címre! Szakemberünk megválaszolja kérdéseit és tájékoztatja Önt a konzultációk és a terápia pontos menetéről.