Balansz Egészségfejlesztő Központ
1024 Budapest, Kút utca 3.
Telefonszám
+36 30 308 6379
Email
info@balanszek.hu

Alkotó művészetterápia

Az alkotó művészetterápia segítséget nyújt feldolgozatlan veszteségek, élethelyzeti elakadások, önismereti kérdések esetén. A mindenkiben élő és előhívható alkotó képességre épül, művészeti előképzettséget nem igényel.

A foglalkozások menete

A terápiás üléseket témaismertetés kezdi, ezt követően relaxációs gyakorlat segíti a ráhangolódást, majd a kapcsolódó vers és zene támogatásával megkezdődik az alkotói folyamat. Különféle művészeti technikákat használunk, a foglalkozás céljához igazítva, például rajzolunk, festünk, agyagozunk, kollázs-és montázstechnikát használunk vagy épp olajpasztell, porpasztell krétával dolgozunk. A terápiás ülések nyugodt és biztonságos, elfogadó légkörben zajlanak, ezzel biztosítva a traumáktól mentes pszichés fejlődési folyamatok létrejöttét.

Az alkotó művészetterápia nem minősül pszichoterápiának. A pszichoterápia hosszabb folyamatot igényel, mely módszerhez képest a meseterápia a hétköznapi életminőséget képes javítani nonkonfrontatív módon.  Az alkotó művészetterápia jól illeszkedik a (DBT, CBT, MBT) séma- alapú pszichoterápiákhoz.

múvészetterápia

Időpontok, helyszín és ár

Az egyéni alkotó művészetterápiás foglalkozásokon való részvétel díja alkalmanként és személyenként 10.000 Ft, a kiscsoportos 8.000 Ft (a foglalkozáson résztvevők számától függően), illetve esetenként alapítványi keret biztosításával 5.000 Ft. Felsőfokú képzéshez szükséges önismereti egyéni-és kiscsoportos terápiák diákok számára 30% kedvezménnyel vehetők igénybe, a követelmény teljesítéséről a résztvevők igazolást kapnak.

A foglalkozásokat a II. kerületben, a Margit híd budai hídfő és a Mechwart liget közvetlen szomszédságában (1024 Budapest, Kút u. 3.) tartjuk.. Az egyénileg 60 perces, csoportosan pedig 90-120 perces alkalmakat Iván Nikolett vezeti.

A bejelentkezés menete

Amennyiben alkotó művészetterápiás foglalkozáson szeretne részt venni, kérjük keresse közvetlenül kollégánkat, Iván Nikolettet!

Ha bizonytalan mely szolgáltatásunk vagy munkatársunk lenne ön számára a leghatékonyabb segítség, kérjük hívja a Balansz Egészségfejlesztő Központ telefonszámát (0630 308 6379) vagy írjon nekünk e-mailt az info@balanszek.hu címre! Szakemberünk megválaszolja kérdéseit és tájékoztatja Önt a konzultáció pontos menetéről.