Baba a családban - Szülőklub

Baba a családban szülőklubunkat gyermeket tervező és gyermeket váró pároknak, családoknak hoztuk létre.  A szülőklub indulásáról Facebookon illetve külön blogposztban adunk tájékoztatást, de folyamatosan várjuk a jelentkezőket, a már folyamatban lévő beszélgetéssorozatba is érdemes csatlakozni. 

A szülőklub célja, hogy a párok és családtagjaik tudatosan készülhessenek az elkövetkező időszakban felmerülő helyzetek megoldására. Hogy nagyobb magabiztossággal, kompetenciaérzéssel várhassák születendő gyermeküket és élhessék aztán újdonságokkal teli mindennapjaikat.

Általános tapasztalat a várandósságot kísérő segítők között, hogy sokkal több praktikus információra lenne szüksége a leendő szülőknek a mindennapi családi élethelyzetekkel, a csecsemők fejlődésével, a szülői identitás megtalálásával kapcsolatban, mint amennyihez valójában hozzájutnak. Ez természetes, hiszen már nem a nagycsalád az alapvető életforma, így a valós tapasztalat is kevesebb a csecsemők fejlődésével, szülősséggel, családos élettel kapcsolatban. Szerencsére, mindez tudatos információszerzéssel, önismereti munkával pótolható. Ebben szeretnénk segíteni az erre nyitott családoknak.

Témakörök 

Szülők

Várhatóan a következő témákat fogjuk feldolgozni:

  • a csecsemők természetes igényei
  • a család, mint rendszer átalakulása
  • normatív krízisek kezelése
  • a családi erőforrások feltérképezése
  • asszertív kommunikáció, feladatok delegálása
  • párkapcsolat és szülőség

és minden mást, amit még közösen felvetünk a beszélgetések során.

Időpontok, helyszín és ár

A beszélgetésen való részvétel díja alkalmanként 2000 Ft/fő vagy 3000 Ft/család.

A Baba a családban szülőklubot Jászai Mari térhez közeli rendelőnkben (1055 Budapest, Stollár Béla u. 3.) tartjuk minden második szombaton 10:00-tól 11:30-ig. A beszélgetéseket Csaba Eszter vezeti.

A bejelentkezés menete

Kérjük, hívja a Balansz Egészségfejlesztő Központ telefonszámát (0630 308 6379) vagy írjon nekünk e-mailt az info@balanszek.hu címre! Szakemberünk megválaszolja kérdéseit és tájékoztatja Önt a szülőklubbal kapcsolatos minden szükséges információról.